OM ESSENCE OF SPROUT

pea-g0bc583d4d_1920

Här i Norden upplever vi ofta behov av att komplettera vår kost med mer mineraler och vitaminer. Bland annat vårt solfattiga klimat bidrar till allt för låga halter av näringsämnen i kroppen. Idag behöver vi dessutom tillföra kosttillskott på grund av att den mat som odlas inte längre innehåller lika mycket näring som tidigare. Industriell djurhållning, kemiska substitut och långa transporter av frukt och grönsaker bidrar till sämre näringshalt i maten. Eftersom kosttillskott i första hand används för att komplettera vårt dagliga kostintag, så ville vi enbart använda bästa tänkbara råvara i våra produkter.  Under utvecklingen av våra produkter ville vi även inkludera någon form av katalysator som underlättar upptaget av näringsämnen, i kroppen. Det är här groddarna kommer in. Och vilken produktserie det blev!

Resultatet blev Essence of Sprout – en produktserie högkvalitativa kosttillskott med ett tillskott av groddar.

Vanliga frågor

Varför är groddar nyttiga?

Groddar är i sig riktiga näringsbomber. De har dessutom en fantastisk förmåga att hjälpa kroppen med upptag av annan näring – som vitaminer och mineraler - perfekt för att kombinera med olika typer av tillskott.

Vad är skillanden på Vitamin D3&K2 och Vitamin D3?

Kort sag så är det innehållet. Vitamin D3 innehåller: D3-vitamin (kolekalciferol) med en koncentration på 2000 IE. Vitamin D3&K2 innehåller: Vitamin D3 (kolekalciferol) med en koncentration på 3000 IE samt K2-vitamin (menaquinone-7). K-vitamin är nödvändigt för blodets koagulering och har även betydelse för bentätheten.

Vilka typer av groddar använder ni er av?

Essence of Sprout innehåller groddar från groddtyper: mungbönor, alfalfa, bovete och gröna linser. Alla groddar är av högsta kvalitet och kommer från Sverige.

Är era produkter ekologiska?

Våra produkter är 100 % ekologiska och flera av dem även veganska. Målet är att öka antalet veganska produkter i sortimentet.

3 x Premium magnesium, vad är det?

Vi använder de tre bästa typerna av magnesium som finns: magnesiummalat, magnesiumbisglycinat och magnesiumtaurat.

 

Är era produkter svensktillverkade?

Sprout Formula är utvecklad och producerad i Sverige. Vi arbetar hela tiden för att utveckla produkter med det allra bästa innehållet, för både oss människor och vår miljö. Våra produkter består av noga utvalda råvaror av högsta kvalité. De flesta av våra råvaror och tjänster kommer från samarbetspartners i Sverige och resterande från andra europeiska producenter.

Hur arbetar ni med miljöfrågor?

För oss betyder ordet hållbarhet ett förhållningssätt som innebär ett kontinuerligt utvecklingsarbete. Vi arbetar därför ständigt för att förbättra vår hållbarhet genom att minska vårt klimatavtryck. Till exempel utvecklar, producerar och testar vi alla våra produkter i Sverige. För att hålla transporterna så korta som möjligt finns våra underleverantörer nära oss. Alla våra producenter följer EU:s reglemente gällande miljöpolitik för att skydda miljön och värna om folkhälsa, klimat och biologisk mångfald. 

Var säljs Sprout Formula?

Essence of Sprout - Sprout Formula erbjuds via ett fåtal betrodda återförsäljare runt om i landet, samt via Piggabutikens e-handel.